Samenwerkende VO-schoolbesturen in het Gooi

Optimaal onderwijs en ondersteuning bieden aan leerlingen die, structureel of tijdelijk, moeilijkheden ondervinden binnen het reguliere onderwijs.
Voor het VO

Route VO naar VSO

De behoefte aan speciale ondersteuning is niet altijd aan het begin van de brugklas duidelijk. Hoe regelt u in een later stadium voor een leerling speciale ondersteuning?

Maatwerk
Heeft een leerling persoonlijke ondersteuning nodig, dan vormt een licht ondersteuningsarrangement de eerste stap. U kunt bijvoorbeeld een ambulant begeleider uit het speciaal onderwijs inschakelen. Dit is een vorm van basisondersteuning die u als vo-school zelf regelt. Bij acute problemen kan een tijdelijke plaatsing in de Rebound de oplossing zijn.

TLV aanvragen
Heeft de leerling structureel speciale ondersteuning nodig, dan kunt u (zorgcoordinator) een toelaatbaarheidsverklaring voor het speciaal onderwijs aanvragen. TLV-aanvragen lopen via de digitale omgeving Parantion, inloggegevens kunt u bij het Loket van Qinas aanvragen (per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 035-526 94 81). In de digitale omgeving volgt u de aangegeven route en levert u de gevraagde documentatie aan waaronder een geevalueerd en door ouders ondertekend OPP. De ouders moeten tevens de TLV-aanvraag ondertekenen.

Meer weten?
www.passendonderwijs.nl